Hvad hedder du, hvor skruer du og hvor lang tid har du klatret? Jim "the jammer" Hougaard. Jeg skruer i Aarhus, Odense og København. Jeg er ikke helt sikker på hvor lang tid jeg har klatret... Omkring 5,5 år vil jeg tro.

Hvilken rolle har du, som rutebygger i teamet? Den måde vi for det meste strukturer vores dag på, er som et team. Dog hvis jeg skulle give mig selv en rolle så er jeg nok ham som ikke er bange for at prøve nogle random idéer af.

Hvad er dine styrker og svagheder i klatring? Mine styrker er helt klart koordination og meget dynamiske bevægelser. Jeg har en baggrund indenfor parkour, så koordination og dynamik er stort set en del af min DNA. På samme tid er denne styrke også en svaghed. Det har taget lang tid for mig at "lære at klatre", da det altid har faldet mig naturligt at hoppe eller springe mig til en løsning.

Hvad er dine styrker og svagheder i rutebygning? Mine styrker inden for rutebygning er at få folk til at flyve. Mine svagheder er nok de mere delikate slabbevægelser, da det ikke lige er mit største skill.

Hvad kan du godt lide ved at rutebygge? For mig er det fedeste egentligt at få folk til at have det sjovt mens de også lærer noget. Jeg kan godt lide at give folk mulighed for at blive bedre til at klatre, at springe, at koordinere osv.

Hvad synes du, er et godt problem? Bingobongobingbonk… On a serious note, så er godt problem for mig, et problem hvor den tænkte beta er den "letteste" måde at klare problemet på. Mens problemet også er visuelt indbydende.

Hvad er en fed bevægelse? Jeg kan personligt godt lide koordinationsbevægelser hvor man både skal flytte hænder og fødder på samme tid.

Hvad er et fedt greb? Stort, flot og slopet!

Hvor får du inspiration fra? Jeg følger meget med i World Cuppen og andre klatrekonkurrencer, og trækker så meget inspiration ud af det så muligt. Ikke kun fordi det stort set altid er verdensklasse rutebygning, men også for at følge med i hvad (hvilke bevægelser, greb osv.) der er "in" på det højeste klatreniveau. Også selvfølgelig Instagram :)

Hvilket tip vil du give klatrere i Bouders? Giv den gas! Om du klatrer gul, lilla eller sort, så vil du altid finde fede udfordringer og muligheder for at blive bedre, i Boulders!

Tags: Rutebyg