Hvad hedder du, hvor skruer du og hvor lang tid har du klatret? Jeg hedder Freja Hjære Jensen, jeg rutebygger i Odense Boulders og jeg har klatret i 12 år.

Hvilken rolle har du, som rutebygger i teamet? Jeg har egentlig ikke nogen bestemt rolle, vi deles ret ligeligt om opgaverne i teamet.

Hvad er dine styrker og svagheder i klatring? Min styrke er helt klart crimps og teknisk klatring. Jeg er knap så god til kompression og koordination.

Hvad er dine styrker og svagheder i rutebygning? Mine styrker i rutebygning er det jeg selv klatrer mest af, som er lidt mere old school/klassisk klatring. Det er tit svært at sætte et problem, som kommer ud over ens comfortzone, som slet ikke er ens stil, eller med bevægelser man ikke er så god til.

Hvad kan du godt lide ved at rutebygge? Udfordringen i at finde på en masse fede problemer, som gør at man netop får skubbet til comfortzonen og prøver noget nyt. Men også især glæden ved at se andre have det sjovt med problemer, som man har været med til at bygge.

Hvad synes du, er et godt problem? Et problem der har massere af flow og lækre bevægelser.

Hvad er en fed bevægelse? Uha det er svært at beskrive, men det kan både være en super let eller virkelig svær bevægelse, som er sjov og anderledes.

Hvad er et fedt greb? Helt klart et greb der både ser lækkert ud og er fedt at holde i.

Hvor får du inspiration fra? Mange steder fra! Problemer som mine venner og jeg laver når vi træner, mine kollegaers problemer, boulders jeg har klatret på i Sverige og når jeg ser andre klatre.

Hvilket tip vil du give klatrere i Bouders? Virkelig tro på det selvom det virker umuligt.

Tags: Rutebyg